top of page

Waarom voetreflextherapie?

Onze voeten hebben veel te verduren. We lopen erop. Soms op hoge hakken of te krappe schoenen. Misschien heb jij altijd al makkelijk last van je voeten. Denk aan jeukende voeten, een pijnlijke teen of constant spanning in je voeten en onderbenen waardoor je maar moeilijk in slaap komt.

Wat is voetreflextherapie?

Voetreflextherapie is een holistische behandelmethode. Dat wil zeggen dat we ervan uitgaan dat lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden zijn. Met andere woorden hoe je leeft, hoe je omgaat met je lichaam, je gedachten, je emoties, de gebeurtenissen in je leven en wat je energetisch oppikt heeft allemaal invloed op onze organen, klieren, botten, weefsels en spieren.

Voetreflextherapie stimuleert het zelfgenezend vermogen van de mens. Door de reflexpunten aan te raken, lichte druk uit te oefenen en/of te masseren wordt de doorbloeding bevorderd. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en blokkades kunnen worden opgeheven. Daarom is het belangrijk om na de behandeling extra water te drinken.

Ontspanning Tijdens de behandeling ontspannen je spieren en doordat je aandacht uitgaat naar je voeten ben je ook nog eens in het hier en nu. Daarom is de behandeling zo helpend bij stress, door de ontspanning krijgt je lichaam de kans om te herstellen.


Slapen De grootste oorzaak van niet kunnen slapen is stress. Bij stress maakt je lichaam cortisol aan, een stofje dat je alert houdt. Voetreflextherapie zorgt dat de cortisol afneemt, door de ontspanning, en zo kan je slaapritme zich gaan herstellen.


Bij klachten Wat doe je als je jezelf stoot? Dan wrijf je over je pijnlijke plek en de pijn wordt stukken minder. Zo werkt het ook met voetreflextherapie. De pijn verminderd in het betreffende pijnlijke gebied waardoor de energie weer goed kan stromen. Denk ook aan rugklachten, gewrichtsklachten, menstruatiepijn, hoofdpijn en luchtwegproblemen.


Immuunsysteem Voetreflextherapie heeft een ontgiftende werking, het ondersteund en versterkt je immuunsysteem doordat blokkades worden opgeheven en afvalstoffen worden afgevoerd.


Ter voorkoming van Voetreflextherapie werkt goed bij klachten maar zeker ook ter voorkoming van. Je lichaam heeft net als je auto, je huis en je tuin onderhoudt nodig. Regelmatig een bezoekje brengen aan je voetreflextherapeut is dan ook aan te raden. De ontspanning, het opheffen van blokkades en het afvoeren van de afvalstoffen zorgen ervoor dat de energie goed blijft stromen.
23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page