top of page

Fluisteringen van je lichaam

Je lichaam is een fantastische spiegel om te zien hoe het met je gaat. We hebben lang geleden al geleerd dit gevoel te negeren.Niet huilen, gewoon doorgaan, hard werken, niet zo zeuren.


Deze opgekropte emoties gaan in ons lichaam zitten. Net zoals stress en trauma’s. Een trauma kan een schild om het hart bouwen. Stress laat het lichaam verkrampen.

Op het moment dat blokkades zoals een schild of het verkrampen door stress in je lichaam gaan zitten stroomt het niet meer goed in het lichaam. Hierdoor ontstaan klachten. Het kan beginnen met regelmatig hoofdpijn of rugpijn. Of letterlijk de last op je schouders te voelen. Negeer je dat dan kan dit resulteren in overspannenheid, een burn-out of chronische klachten.Zo sprak ik eens een vrouw met een chronische aandoening aan haar longen, last van haar maag en darmen. Door haar levensverhaal in kaart te brengen zag ze zelf in dat haar opgekropte emoties gedurende haar leven behoorlijk op haar maag liggen. Ze sprak niet uit wat ze wilde zeggen. Dat kon toen ook niet. Meisjes moesten vooral niet zo zeuren en vooral zorgen voor de ander en niet voor zichzelf. Haar angsten en het niet aangeven van grenzen benauwden haar, inmiddels letterlijk. De longen staan in verbinding met de darmen en de darmen worden in verband gebracht met een gevoel van onveiligheid.

Niet zo gek dus dat ze deze klachten heeft.

Nu ben ik geen tovenaar dus iets wat eenmaal kapot is (zoals haar longblaasjes) kan ik niet herstellen. Wel kan ik dit met voetreflextherapie en energetische behandelingen verlichten. Meer ademruimte creëren. Bovendien kan mevrouw het proces stimuleren door haar trauma’s te verwerken. Om te beginnen eens een brief schrijven naar haar dierbare die er niet meer zijn en nu echt eens te vertellen wat ze te zeggen had al die tijd.Wil jij jouw verhaal doen en ontdekken waar je klachten vandaan komen? Stuur me dan een mailtje. contact@tamaravankuijk.nl12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page