top of page

Eén ding is zeker; ik start mijn eigen bedrijf

Je hebt jouw missie gevonden! Je wilt anderen gaan coachen vanuit jouw eigen bedrijf. Wauw! Gefeliciteerd 🥳


En nu? Opleidingen zijn afgerond misschien heb je zelfs de stap naar de kvk durven zetten en dan? Waar begin je? Hoe kom je aan klanten? Heb je een website nodig?


7 jaar geleden heb ik die stap ook gezet. Ik dacht er heel makkelijk over. Hoe moeilijk kan het zijn om een bedrijf te starten met mijn administratieve achtergrond. Dat is meestal het grootste probleem wat je om je heen hoort. Nu kom ik niet perse uit een echte ondernemersfamilie dus ik moest dat wiel wel zelf uitvinden.

Ik had inmiddels al heel wat studies gedaan om ouders en kinderen te kunnen begeleiden bij hoogsensiviteit.

Tussendoor volgde ik nog webinars over social media goed inzetten en het administratieve werk wat ik jarenlang had gedaan bij een webdesignbureau kwam ook mega van pas. Zo kon ik prima zelf een website bouwen en had ik ook wat basiskennis van de SEO instellingen voor een goede vindbaarheid op Google.


En toch stroomde mijn agenda niet vol. Ook niet na een jaar geduld hebben. Ik begon te twijfelen aan mezelf en nog maar een studie te doen. Met meer kennis zou het vast wel lukken.


Inmiddels werd ik plat gebeld door verkopers. Advertentie hier, advertentie daar. Een paar keer heb ik toegezegd in de (wan)hoop dat ik daarmee klanten zou aantrekken. Maar te vaak ben ik er in getrapt, te vaak achter een studie verscholen. Dat hielp allemaal niet. Wel kon ik inmiddels nog maar net rond rondkomen met alle extra kosten die ik inmiddels had gemaakt.

Ik dacht ik probeer nog 1 ding; een business coach. Mooi gesprek gehad en ik mocht in termijnen betalen. Ik had er een goed gevoel bij.

Maar na een maand of 2 nog geen verbetering en ik kon het niet meer betalen. Ik modderde zelf nog even verder aan.


Corona jaren... en problemen op school


Tja de coronatijd hielp er natuurlijk niet aan. Ik ben vlak voor de thuiszit periode een ruimte gaan huren, aangekleed, kosten gemaakt en helaas maar een enkele klant kunnen helpen.

Ruimte weer op moeten zeggen en schulden gaan afbetalen want corona leverde me natuurlijk geen klanten op. Ook kwam ik niet voor tegemoetkomingen in aanmerking. Dus alle hends aan dek om mijn hoofd boven water te houden.Ik won een business coach traject


Ik? Gewonnen? Wauw, op 5,- na in de staatsloterij had ik nog maar zelden wat gewonnen. Ik was zelfs de loterij vergeten die dag. Die week had ik meegedaan aan een challenge. De beloning voor het dagelijks insturen van je opdrachten was een traject.

Lucky me!!

Zie je dat het me toch gegund is 💃

Daar zijn vele inzichten, blokkades en een verkeerde mindset aan het licht gekomen. Wat heb ik daarvan veel geleerd. De grootste les? De hele wereld willen helpen en dat kan natuurlijk niet. Dus ik moest uitdunnen.

Maar ook dat jaar nog geen volle agenda.


In die tijd ging het ook steeds slechter op school me mijn oudste. Haar gevoeligheid en visuele manier van denken zijn niet helpend in ons huidige onderwijssysteem. Ze voelde zich niet gezien en begrepen.

De kernvisiemethode kwam op mijn pad. Ik las het boek van Wim Bouman en er was zoveel herkenning in mijn kind maar ook in veel kinderen die ik de afgelopen jaren in mijn praktijk had ontmoet.

Nog 1 laatste opleiding dan...

En ja hoor het ging de goede kant op. Er waren meerdere klanten per week. Wat een heerlijk gevoel gaf mij dat!

Vorig jaar ben ik een businesscoachtraject ingestapt om te leren over een stabiele klantenstroom. Ik ben daar tot de ontdekking gekomen dat ik met kindercoaching misschien niet op het juiste spoor zit. Het begint namelijk bij ons, begeleiders van kinderen. Het schepte verwarring maar vele mooie inzichten. Ik ben stukken van mijzelf verder gaan helen. Heb mooie gelijkgestemden ontmoet en dankzij één van de coaches in aanraking gekomen met Human Design.

En nu voel ik me compleet! Je voelt het in elke vezel als het echt helemaal kloppend is.


De afgelopen jaren heb ik verschillende keren tegen mensen gegrapt "ik ben een fantastische business coach, want ik weet wat je vooral niet moet doen"

Jaren later spookte het nog steeds weleens door mijn hoofd. Mijn coaches waren steeds mensen uit een ondernemersfamilie of hoog opgeleid in die richting. In mijn ogen hadden ze altijd wel een beetje makkelijk praten.


Ik ben er voor jou, ik ken de andere kant van de medaille om vanuit niks een bedrijf op te zetten. Daarom zal ik ook altijd eerlijk zijn tegen jou en geen samenwerking aangaan als ik voel dat je eerst nog andere dingen te doen hebt. Hoe dat nieuws ook kan tegenvallen. Er is in al die jaren slechts 1 iemand die tegen mij heeft gezegd "in deze situatie is het heel erg moeilijk een bedrijf op te zetten, ruim je shit op"


Wil jij in de juiste volgorde een bedrijf starten? Neem dan contact op
10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page